Translate Milfy!

zaterdag 22 december 2012

Geboortebericht

Ha, dit is Milfje! Het was een onvermijdelijke stap dat we onze liefde voor taal en soft-erotische verhalen uiteindelijkerwijs op het web gingen deponeren. Daarom bij deze: van harte welkom op Milfje 2.0! Een nieuwe dag, een nieuwe Maya-eske tijdzone die we zijn binnen gegaan, reden voor feest, en desto meer reden voor een blog.

We zullen beginnen met jullie te trakteren op een aantal verhalen uit de oude doos: de verhalen waar we in kleine kring al meer of minder bekend mee zijn geworden. Maar dat is niet alles: we zullen in de toekomst vooral ook schrijven over onze Grote Liefde: taal. Taal is er altijd en is alomtegenwoordig en iedereen gebruikt het. Maar: meer kennis over taal is geen overbodige luxe, en wij denken dat wij in ieder geval een klein deel van de wijsheid in pacht hebben.

Nog even iets anders over taal. Wij geloven sterk in de dynamiek van taal: dat is onze levensovertuiging. Taal verandert de hele tijd, en daar doe je niks aan. We geloven dus duidelijk niet in vastgeroeste ideeën zoals "hun hebben mag je niet zeggen": er is geen goed en fout, er is alleen gebruik. Natuurlijk hebben wij ook onze esthetische mening over dat soort verschijnselen, maar die is net iets minder interessant dan het kijken naar het waarom en hoe. We zullen dan ook proberen om jullie hiervan te overtuigen, of in ieder geval proberen jullie aan het denken te zetten.

We gaan proberen het onderwerp te beperken tot alles: van typologische transparantie tot koppelwoorden, van Opperlands tot spelling, van De Saussure tot Cruijff: alles is interessant. Leve nu!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten