Translate Milfy!

vrijdag 22 mei 2015

Praat streektalen met me!

Het zijn prachtige tijden voor de liefhebber van Nederlandse dialecten en regionale accenten. En dat allemaal dankzij Kenny B. Die schreef een liedje, over hoe hij door Parijs loopt en een mooi meisje ontmoet. Hij spreekt haar aan in het Frans, maar hoezee hoera, ze kan Nederlands. Kenny verzoekt haar dan ook vriendelijk dat te gebruiken: spreek Nederlands met me!

Inspiratie voor zangers uit het hele land om mooie vrouwen te verzoeken in hun eigenste streektaal te communiceren. Hieronder een overzichtje van de mooiste inzendingen.


Het origineel: Praat Nederlands met mePraat Westlands met me (feat. Haags!)Nog meer Haags in Lul Haags met mePraat Rotterdams met me… Oh jee...Andersom gaat beter: Praat Amsterdams met meWeg uit de Randstad: Praat Flakkees met meGeen dialect maar wel toffe variatie: Praat Marokkaans met me


2 opmerkingen:

  1. Ik vind ze leuk :) Het zijn er meer dan ik kende, tof! Ik dacht even dat je er een miste, maar je zei al dat het een selectie was. Maar toch, voor de compleetheid, de Grunneger versie. https://www.youtube.com/watch?v=o08ksQOygjo

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je, Erick! Inderdaad is de selectie niet compleet: sommige vond ik niet zo leuk, en sommige kon ik niet invoegen wegens technische onbegrijpelijkheden. Goed dat je deze link hebt toegevoegd, deze is prachtig :)!

      Verwijderen