Translate Milfy!

vrijdag 28 februari 2014

Borsten! Dieren! Taal!

Milfje is ooit, lang geleden in 2011, begonnen met het schrijven van taalerotiek. Zie bijvoorbeeld oude favorieten als “Broek der Illusies” (zie hier Google-link, lees alle hoofdstukken!). Taalerotiek is leuk, omdat het taboe is, en taboe is interessant voor taalkundigen. Mensen verzinnen namelijk allerlei verschillende woorden om vooral taboewoorden zoals lul of kut niet te hoeven zeggen (zoals puddingsbuks of verticale glimlach).

Nu zapte ik laatst langs een aflevering van Scrubs, en daarin kwam een schitterend voorbeeld voor van een soort eufemisme: borsten werden “blouse bunnies” genoemd. Deed me denken aan de mij al bekende uitdrukking “sweater puppies”. Leuk in het Engels, maar in het Nederlands kennen we natuurlijk ook legio's voorbeelden van synoniemen voor borsten: check bijvoorbeeld dit lijstje, of dit lijstje op vrouwenwebsite ze.nl.

Maar helaas: geen synoniemen met dieren, laat staan met alliteraties! Lezers van Milfje, klim in uw pen (toetsenbord): verzin een allitererend synoniem voor borsten waarbij de tweede helft een dier is. De beste inzending nodig Milfje uit voor een biertje.

16 opmerkingen:

 1. Mag het ook enkelvoud zijn voor meerdere borsten? Dan pleit ik voor de Kale Kameel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hemdhondjes, bloespoesjes, truiterriërs, t-shirt teckels, mantelmaltezers, korsetkittens, shirtsiamezen, push-up-pekinezen... Jeetje wat klinkt dat fout allemaal... :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik vind bloespoesjes misschien wel de fraaiste tot nu toe, want het heeft alles: een kledingstuk, een dier, alliteratie, en zelfs assonantie! Hulde!

   Verwijderen
 3. t Tweants keant wal de zegswieze: "dee hef de kanienn lös in t hok" vuur iemand dee gin bh dreg. Grote börstn wordt wal es uiers eneumd (ook ne deerlike verwiezing). Mer good, riemende neologismen:

  Boezeroenbign. Jekteckels. Textieltiegers. Katoenkaters. Cupkalver.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Taalerotiek, leuk omdat het taboe is?!?
  Wat is er anno 2014 nog taboe aan erotiek?
  (of woont u soms in de Hollandse bijbelgordel?)
  Bloespoesjes is inderdaad een mooie (maar alliteratie?); knuffelkonijntjes zou er ook nog een kunnen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Taboe, taboe - het is relatief hè. In hedendaags Nederland is praten over erotiek zeker makkelijker dan anno vroeger, maar ik heb het met de groenteboer toch eerder over hoe m'n weekend was dan hoe m'n one night stand was. Toen ik ooit Fifty Shades of Grey zat te lezen in de trein werd ik ook bevreemd aangekeken, maar toegegeven, misschien kwam dat meer door een smaaktaboe dan door een erotiektaboe.

   Dank voor uw bijdrage! Knuffelkonijntjes vind ik iets minder omdat ik dan eerst aan de pluchen knuffelbeesten moet denken, maar wel extra punten voor de alliteratie!

   Verwijderen
  2. bovendien, lees dit verhaal bijvoorbeeld eens voor in een openbare gelegenheid, en hoon, spot, woede en gegiechel zullen je ten deel vallen. Sex geen taboe? Jawel hoor.
   http://milfje.blogspot.nl/2013/01/perron-geluk-hoofdstuk-2.html

   Verwijderen
 5. Hemdhertjes? Bloesbambi’s?

  (Van de suggesties tot nu toe vind ik de boezeroenbign het mooist.)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nachtelijke inspiratie: pyjamapuppy's, kimonokatjes, dusterduifjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. In plaats van knuffelkonijntjes, dacht ik bij nader inzien nog aan knuffelkuikentjes (of kneedkuikentjes)...
  En inderdaad, bij de groenteboer doe ik ook mijn seksleven niet uit de doeken - maar ik geef hem ook geen inkijk in andere aspecten van mijn privéleven, zonder dat er daarom een 'taboe' op hoeft te rusten...

  BeantwoordenVerwijderen