Translate Milfy!

vrijdag 4 september 2015

En de winnaar is...

Uitslag!!!
Weken hebben we ernaar uitgekeken. We konden van spanning niet slapen. Uitgeput beginnen we aan het nieuwe jaar. Maar het was het allemaal waard. De grote Milfje taal vakantie foto zomer toestand is ten einde! Om eerlijk te zijn: we hadden er meer van verwacht, maar het was duidelijk overal komkommertijd. Toch hebben we een aantal mooie inzendingen gekregen, en daaruit hebben we de (volgens de jury) terechte winnaar aangewezen. Lees na de breek of je gewonnen hebt...




Makkelijk was het allemaal niet, maar na lang beraadslagen heeft de jury, bestaande uit Gaston Dorren en het tweekoppige Milfje besloten om een gelijkspel te verklaren. We hebben dus twee winnaars! De winnende inzendingen zijn... 




Jeroen Willemsen met zijn "Thai Coon": 
Ik vond laatst deze ongelukkig gekozen restaurantnaam in Almere. De eigenaars van Thai Coon hadden waarschijnlijk een zinspeling op het woord Tycoon voor ogen, niet wetende dat het eerder vertaalt als "Thaise Nikker" voor een Engels-spreker.



Yvette Neuschwanger met haar vreugdewipper
Ik heb in de vakantie heel erg moeten lachen om dit bericht... pas bij thuiskomst ontdekte ik dat een vreugdewipper blijkbaar een flessenopener is.



Maar waarom deze? Nou, uit het juryrapport:

"Thai Coon komt uit Almere - ook een originele vakantiebestemming."
"Het is relevant, pijnlijk, tweetalig én Almere." 


"Vreugdewipper is een welkome uitbreiding van onze woordenschatten."
"Het klinkt ook lekker kneuterig."
"De lichte vunzigheid doet ons deugd."

Gefeliciteerd, Yvette en Jeroen! Als jullie ons even je postadres mailen, dan sturen we de prijs, het boek Taaltoerisme van Gaston Dorren, zo snel mogelijk naar je op.

Voor de net-niet-winnaars en de niet-meedingenden, niet getreurd! Wie geen genoeg kan krijgen van taaldingen inzenden, mag vast dagen aftellen tot de Anglicismeverkiezing 2015, die in november weer van start gaat.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten